Psychodynamische Praktijk ArendsenAchtergrond

Bijna 15 jaar geleden begon er in mijn werk als coach, consultant en kwaliteitsmanager enige verandering te komen. Collega’s kwamen niet alleen maar bij me om werk gerelateerd advies. Er werden hulpvragen gesteld over persoonlijke problemen, zoals burn-out problematiek, depressie, “is dit het nou?”-vragen, relatieproblemen en zelfs over psychosomatische klachten. Vooral intuïtief en vanuit noodzaak ben ik de rol van “therapeut” of “geestelijk verzorger” binnen de organisatie, waar ik werkzaam was, er langzamerhand bij gaan doen.

Dit werd gezien en doorverteld. Collega’s raadden andere collega’s aan, die erdoorheen zaten, om eens “een kopje koffie te gaan drinken” met mij. Dit werd gezien door mijn toenmalige leidinggevende en hij zei “Martin, je moet dit professioneel gaan doen”. Ik heb met hem afgesproken dat de organisatie een groot deel van de opleidingskosten Psychodynamisch Therapeut betaalde en mij daar qua tijd de ruimte voor gaf, waarvoor ik zeer erkentelijk ben.

Na mijn opleiding ben ik gevraagd door de Academie, waar ik ben opgeleid, om te starten als – in eerste instantie – supervisor (voor intervisies en praktijkexamens) en later ook als mentor en docent. Parallel daaraan startte ik met mijn eigen praktijk – Praktijk Arendsen voor psychodynamische therapie – en ik begeleid en train vandaaruit ook psychologie studenten van universiteiten en hogescholen op gebied van scriptie, gesprekstechnieken met cliënten / patiënten en dergelijke.

Wie ben ik?

In 5 kernwoorden ben ik integer, betrouwbaar, betrokken, dienstbaar en empathisch. Als ik ergens in stap, dan ga ik er ook voor. Ik ben goed georganiseerd, goed opgeleid en zeer ervaren in coaching, counseling en psychotherapie. Verder ben ik erg belangstellend naar de ander: wat motiveert hem/haar? Ik werk graag met en voor mensen!

Ik ben gehuwd met Heidi. Samen hebben we Luke en Rachel en ik heb ook nog twee zonen uit een eerder huwelijk (Rob en Bas) en inmiddels drie kleinkinderen: Marysia, Victor en Stef.

Als ik nog tijd over heb, besteed ik nog tijd aan een andere passie: ik ben een actief schrijver en elk jaar roep ik mezelf op daaraan meer tijd te besteden. Ik ben al een paar jaar van plan een boek uit te geven over een zelfontwikkelde geleide visualisatie, die ik therapeutisch toepas, te weten ‘Het Pad’.

Mijn favoriete boeken zijn de Bijbel, Origin (Darwin), Lord of the Rings (Tolkien) en Frank Herbert’s Dune. Als student liep ik (demonstratief) met de Bijbel in mijn rechter en Origin in mijn linker jaszak. Ik had daar al vroeg mijn balans in gevonden.